Az új évadtól Farkas Róbert lesz a zenekar vezető karmestere, emellett a munkát Kobajasi Kenicsiró tiszteletbeli vendégkarmester, Csaba Péter és Takács-Nagy Gábor állandó vendégkarmesterek, valamint Kesselyák Gergely karmester segíti – mondta el Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar igazgatója az évadot ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.     

Olvasta már? Farkas Róberttel itt interjúztunk.

A bérleten kívüli hangversenyek közül felhívta a figyelmet a Maxim Vengerov hegedűművész közreműködésével októberben, a Pinchas Zukerman brácsaművésszel 2022 februárjában, valamint Charles Dutoit vezényletével jövő májusban megvalósuló estekre.     

Kifejtette, hogy a pécsi Kodály Központban Maxim Vengerov közreműködésével Brahms Hegedűversenye és II. szimfóniája hangzik el, míg a Zeneakadémián Pinchas Zukerman előadásában Bartók Brácsaversenyét hallhatja a közönség.     

A Szőke Tibor mesterbérlet a Müpában, az Erdélyi Miklós és a Lukács Miklós bérlet a Zeneakadémián, a Varga László és a Kamarazenei bérlet az Olasz Kultúrintézetben, a Festetics bérlet a Festetics Palotában, az Unokák és nagyszülők sorozata a Magyar Nemzeti Múzeumban várja az érdeklődőket. A várandósoknak szóló Szerethang és a 0–3 éves korosztályt váró Búgócsiga műsoroknak a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont. A hangszerek birodalmába vezeti el a gyerekeket a Zene-Tér-Kép Plusz a Budapest Jazz Clubban, míg a Koncert Plusz sorozatra a fiatalokat invitálják a zenekar nagy esti koncertjei előtt.     

Az új évadban indítja útjára a zenekar és a ZeneMűvek az Akvárium Klubban a Zene Showja című sorozatot, amelyben az interjú és a hangverseny műfaját kombinálják.     

A július 10-i Open Day koncerten a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében olyan népszerű művek szólalnak meg, mint Erkel Hunyadi László-nyitánya, Berlioz Rákóczi-indulója, Lehár arany- és ezüstkeringője, valamint Dénes Istvánnak, az est karmesterének MÁV-START-SOS-Beethoven című darabja. Az új évad bérleteit 50 százalékos elővásárlási kedvezménnyel kínálja a zenekar, online bérletvásárlásra július 10-től van lehetőség.

Fotó: Steirer Máté