A Muzsik és Volkova magyar-orosz dalszerző testvérpár Magyarország keleti csücskéből, Záhonyból származik. Több mint 10 éve zenélnek együtt, a Muzsik és Volkova duót pedig 2016-ban alapították. Zenéjüket az indie-folkos/akusztikus hangzásvilág jellemzi, amit ők greengrass-nek neveztek el. Magyar nyelvű dalszövegeikben a személyesség, valamint a társadalmi reflexió dominál. Repertoárjukon gyakran bukkannak fel orosz feldolgozások is.

2017 júliusban megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díját, Volkova pedig a fesztivál versenyzőinek különdíját. 2018 tavaszán bekerültek a Szimpla Lemming Program 12 díjazott zenekara közé, majd a Szabó Balázs Bandájának vendégeként egy 24 állomásos turnén járták be az országot.

Legújabb dalukban két Két Weöres Sándor-verset gyúrtak össze: a Táncol a Hold, illetve a Míg lombok közt éj lobog sorai keverednek. A duó februárban írta meg a számot, és pár héttel később, még épp a vészhelyzet előtt rögzítették azt. A versfeldolgozás eredetileg zongorára íródott, de a gitár-ukulele hangszereléssel és a 2 szólamú énekkel kapta el a végső hangulatot.