A május 12-i, hetedik Falra fel! plakátaukció összeállítása során a szervezők törekedtek a teljességre: filmek, zenekarok, reklámok, sport, kultúra, társadalom és politika, tehát szinte minden terület képviselteti magát – a 7-es szám természetesen a filmcímekből sem maradhatott ki.

A hét mesterlövész, a Hófehérke és a hét törpe, a Hetedik vagy a Hétévi vágyakozás kötelező darabok, de ezeken kívül még rengeteg válogatnivaló akad mind a magyar, mind pedig a nemzetközi porondról.

A plakátok szerelmeseit ezúttal az R51 Atelier Budapestben várja a Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium közös árverése, a Falra fel! 7.0. Bárki licitálhat a világszínvonalon alkotó, múlt századi magyar grafikusok remekeire, aki szívesen díszítené egyedi grafikai munkákkal otthona vagy irodája falát. A grafikusművészetet gazdagon reprezentáló, százötvennél is több tételből álló árverési anyagban nagy teret kap a zenei szekció, harminc különböző koncert- és zenekari, sőt musicalplakáttal is várják a gyűjtőket.

„A plakátgyűjtés igazi időutazás, lehet tekerni a kerékpárosversenyek plakátjaiért, és elegáns bőrönddel a Balatonra utazva biztos nem égünk le, ha Fabulont használunk. Éva nejlonharisnyában megünnepelhetjük a fegyveres erők napját, ha éppen olyanunk van, elmehetünk Eddára vagy Piramisra, de megnézhetjük Veszprémben a Rómeó és Júlia díszelőadását. A rendszerváltó hangulat ugyan már leült, de volt idő, amikor Pozsgay Imrét akartuk köztársasági elnöknek, koncertet tartottunk a kommunizmus áldozatainak emlékére, valamint választhattunk Brezsnyev és Honecker vagy a fiatal szerelmesek csókja között. A plakát megidézi azt, ami ott és akkor az emberek fejében járt, ami érdekelte és foglalkoztatta őket, legyen az egy jó film vagy egy igazán jó zene, egy esemény vagy egyszerűen csak az, hogy az elektromosság hasznos, de egyben veszélyes is. Minden plakátban ott van az adott korszak üzenete, stílusa, de maga a művész is, aki hol hűen követte az elvárásokat, a közízlést, hol pedig látványosan lázadt ellene” – áll az ajánlóban.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt az R51 Atelier Budapestben, valamint a kijelzők és monitorok elé május 12-én 19 órakor. Azok, akik licitálni szeretnének az élő közvetítésen, május 11-én 19 óráig regisztrálhatnak az axioart.com oldalon.

Képek forrása: Falra fel!