Mintegy hatszáz alkotó művét mutatja be a MAOE és a Reök legújabb tárlata. A Horizonton a műfajok széles spektrumát átfogva a legkülönbözőbb művészeti ágak mutatkoznak be szeptember 4-től november 14-ig. Emellett Találkozások címmel egy izgalmas vándorkiállítást is láthatnak az érdeklődők a Magyar Ede téren.

Immár hetedik alkalommal rendez „szalonjellegű” tematikus kiállítást tagjainak a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE). A Reök-palota harmadjára ad otthont a nagyszabású sorozatnak: 2017-ben a Káosz és rend, 2019-ben a Dimenziók című tárlatot láthatta Szegeden a közönség. Az idei kiállítás a Horizont címet kapta, mely szervesen illeszkedik a MAOE korábbi tárlatainak sorába. A szakma széles rétegét megmozgatja:

a legfiatalabb alkotóktól a középgeneráción át az idősebbekig valamennyi korosztály képviselteti magát.

Így lehetőség nyílik a kortárs magyar vizuális művészetben megjelenő sokféle művészi szándék és kifejezési forma megismerésére, párhuzamba állítására. Egyebek mellett a festészet, a szobrászat, a grafika és a kerámia műfajában jeleskedő művészek is bemutatkoznak a kiállításon, ahol ezúttal is – a művek sokaságában vizuális rendet teremtő – azonos méretű digitális printekkel találkozhatnak az érdeklődők.

Különlegesség, hogy míg a Horizont az épületen belül található, egy másik, kültéri vándorkiállítást is láthat a közönség. A Találkozások nem csupán vizuális élmény, de egyben tiszteletadás is az egészségügyben és a járvány elleni küzdelem egyéb területein dolgozók áldozatos munkája előtt. A tárlat a MAOE által eddig szervezett kiállítások anyagát, valamint a legutóbb vásárolt művek nagyméretű laminált reprodukcióit öleli fel: csaknem 1700 művész alkotása mutatkozik be tizenkét színes dobozba rendezve. A szegedi kiállítás után Budapesten, a Hősök terén mutatják be a közönségnek, majd a digitális printeket az egészségügy intézményei számára, az anyagban található meseillusztrációkat pedig gyermekkórházaknak ajánlják fel.

A Horizont című tárlat november 14-ig a Reök valamennyi kiállítóterében megtekinthető, míg a Találkozások mindössze egy napig, szeptember 5-én látható a Magyar Ede téren.

Nyitókép: a Reök Szeged Facebook-oldala