Az együttest 2012-ben hoztátok létre. Milyen állomások voltak a megalakulás óta?

Az első mérföldkő akkor volt, amikor még csak három számunk volt, és jelentkeztünk az R33 underground tehetségkutatójára, ahol az első helyezett lehetőséget kapott arra, hogy felvegye az első nagylemezét. Sikerült megnyernünk a versenyt, ahol egyébként Németh Juci volt az egyik zsűritag, aki az első lemezünk producere is lett végül, annyira tetszett neki a zenénk. Két évvel később, 2014-ben európai turnéra indultunk: játszottunk Berlinben, Svájcban, Párizsban, Angliában, és még jó pár helyen volt szerencsénk fellépni. Szintén meghatározó a zenekar életében, hogy mostanában jelent meg a második, Cold Sweat of Lust című nagylemezünk a Cseh Tamás Program támogatásával. Ez már egy sokkal egységesebb, koherensebb album lett, mint az első.

_DSC3339_Copy

Hogyan találtatok rá a Cseh Tamás Programra?

A zenekarban fel van osztva, ki milyen feladatokat lát el: én foglalkozom a booking részével, a menedzserünk foglalkozik a pénzügyekkel, a basszusgitárosunk a logisztikával, a dobosunk pedig a pályázatokkal. Mindannyian hallottunk már erről a lehetőségről, de Tomi koordinálta ezt a részét. Új videóklipet és lemezt is terveztünk, a Cseh Tamás Program a sikeresen pályázók számára ? többek között ? erre is lehetőséget adott, így mindenképpen meg akartuk próbálni. Külön öröm, hogy ennek részesei lehetünk.

Milyen visszajelzéseket kaptok a közönségtől?

A második lemezünk megjelenése óta egyre többen vannak a koncertjeinken, rengeteg a pozitív visszajelzés. A program segítséget adott ahhoz, hogy azt valósítsuk meg, amit elterveztünk hosszú távon. Külföldi útjaink során is azt tapasztaljuk, hogy a hasonló együtteseknek is az a benyomása: a könnyűzenét támogató versenyek, pályázatok nagyban hozzájárulnak egy együttes ?növekedéséhez? a zenei piacon.

_DSC3295_Copy

Mik a terveitek a nyereménnyel, hogyan használjátok fel a kapott összeget?

A kapott összegből elkészítettük a második lemezünket, valamint kihoztunk két videóklipet. Az egyiket Miki357 segítségével készítettük néhány hét alatt, a másik pedig egy road movie lett, melyet az európai turnénk során vettünk fel.

Milyen a kapcsolatotok Szabó Áron ?Vasalóval?? Miben segít titeket?

Nagyon régóta jó a kapcsolatunk vele, akit már a Cseh Tamás Program előtt is ismertünk. Nem hiába ő a mentorunk, ragaszkodtunk hozzá. Mindig is roppant szimpatikus volt benne, hogy látott bennünk potenciált, önzetlenül segített, megosztotta a tapasztalatait velünk. Sokkal régebb óta ő a mentorunk, csak most már papírja is van róla.

_DSC3276_Copy

Mik a terveitek? Hol találkozhatunk veletek a jövőben?

Jelenleg a Supernemmel koncertezünk az országban: megyünk Pécsre, Kecskemétre, több helyen is fellépünk. Hamarosan indulunk Amerikába egy egyhónapos turnéra, emellett bekerültünk idén a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató versenybe, ami hozza magával azt, hogy idén szinte az összes fesztiválon ott leszünk. Budapesten szándékosan nem lépünk fel a napokban, ugyanis május 1-jén indul a Nagy-Szín-Pad. Egyelőre a közeli jövőre fókuszálunk.

Varga Adrienn

Fotó: Csákvári Zsigmond