A Humorfesztivál kulisszatitkai

Egyéb

A Thália Színházban immár másodjára megrendezett Humorfesztiválon idén is lehetőséget kaptak olyan társulatok és előadók, akik általában nem szoktak nagyszínházi keretek között előadni. Vidéki társulatok is felléptek, akinek sikerét a díjazás is bizonyítja.

A legjobb előadó díját Járai Máté vehette át, a Győri Nemzeti Színház A kripli című előadásában nyújtott alakításáért.

Máté elmondta, hogy sokáig gondolkozott azon, vajon a Humorfesztiválra való-e A kripli, hiszen leginkább a darab drámaisága szokta megfogni az embereket. De amikor elkezdődött az előadás, kiderült, hogy nagyon is idevaló, hiszen az egyik pillanatban nevetett a közönség, a másikban pedig sírt. ?Sokan mondták nekem, mennyire sokat adott nekik ez az este, hiszen sírni legalább annyira felszabadító, mint nevetni. Nekünk, győri színészeknek is örömünnep volt ez? ? nyilatkozta.

A színészt a darab után felállva tapsolta a közönség, az előadás további különlegessége pedig az volt, hogy Máté nagymamája, Törőcsik Mari most első ízben nézte meg unokáját a színpadon szerepelni.

?Ünnep volt látni őt felállva tapsolni a többi 600 emberrel. Azóta naponta beszélünk telefonon: rólam, a sorsomról, a jövőmről. Az nem semmi, ha Törőcsik Mari azt mondja az embernek, hogy te az én utódom vagy, és nemcsak unokaként, hanem a színházban és a színpadon is? ? tette hozzá Járai Máté.