A hazai filmek ünnepén három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, kilenc helyszínen közel száz magyar filmet láthatnak majd a filmbarátok, melyek közül húsz hazai premier.

Balatonfüreden a Tagore sétányon és a Balaton moziban, Balatonalmádiban pedig a Wesselényi strandon elhelyezett óriás kivetítőn peregnek majd a filmek. Veszprémben a Hangvillában, az Óváros téren, az Expresszóban lesznek vetítések, és az Agóra kulturális központ mellé új helyszínként kapcsolódik be a História Malomkert és a Játékszín, ahol a fesztivál nyitófilmjét, Fazakas Péter A játszma című alkotását vetítik Nagy Zsolttal, Kulka Jánossal, Hámori Gabriellával és Scherer Péterrel a főszerepben.

A fesztiválon vetítik először Rohonyi Gábor és Vékes Csaba romantikus vígjátékát, a Szia, Életem!-et, melyben olyan színészeket láthatók, mint Thuróczy Szabolcs, Básti Juli, Mucsi Zoltán és Kovács Patrícia. A fesztiválprogramban debütál továbbá Papp Gábor Zsigmond Bereményi kalapja című alkotása, a zenés dokumentumfilm Bereményi Gézát és sokrétű munkásságát mutatja be.

A fesztivál a Kár a benzinért című film vetítésével emlékezik meg a 100 éve született Pécsi Sándorról, a 120 éve született Jávor Pál tiszteletére pedig látható lesz a Toprini nász című felújított klasszikus. Az esemény zárófilmje Pálinkás Norbert Katinka című életrajzi dokumentumfilmje lesz.

A Magyar Mozgókép Fesztivál záróakkordjaként június 12-én a Magyar Filmakadémia átadja a Magyar Mozgókép Díjakat. Az eseményt a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program bonyolítja le, a háziasszony Juhász Anna lesz.