Huszadszor Kisvárdán

Egyéb

A kisvárdai Várszínház

Beregszász, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kassa, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely, Temesvár, Újvidék - szigorúan ábécésorrendben azok a városok, ahonnan társulatok érkeznek (van, ahonnan több is), és hozzák el az évad legjobb gyerek- és felnőttelőadásait. Idén a Művészetek Háza, a Várszínpad, a Rákóczi-stúdióterem mellett új helyszínekkel gazdagodik a fesztivál. A város főtéren felállított szabadtéri színpadon táncszínházat, zenés előadásokat, egy kávézóban pedig egyéni műsorokat, zenés produkciókat mutatnak be művészek. Csak néhány cím a kínálatból: Liliomfi, Figaro házassága, Szomorú vasárnap, Rocky Horror Show, Hippolyt, a lakáj, La Mancha lovagja, Godspell, A Pál utcai fiúk.

A fesztivál utolsó estéjén, június 28-án különös előadást láthat a nagyérdemű: Mesterek és tanítványok címmel Gyarmati Kata ír darabot, amelynek próbáit Puskás Zoltán rendező a fesztivál tíz napja alatt tartja, az eredmény pedig a díjátadó gálán látható az újvidéki, szabadkai, gyergyószentmiklósi, temesvári és sepsiszentgyörgyi művészekből verbuvált csapattól. Az ünnepélyes záró műsor Básti Juli, Cserhalmi György, Kulka János és Udvaros Dorottya Férfi és Nő című műsora lesz.

A kisvárdai fesztiválprogramot idén is Szűcs Katalin Ágnes és Darvay Nagy Adrienne állították össze. A zsűri tagjai: Alföldi Róbert, Eszenyi Enikő, Nánay István, Horváth Péter és Sáry László. A szakmai beszélgetéseket Ascher Tamás és Zsámbéki Gábor vezetik.

A fesztivál eseményeiről a Fidelio oldalon naponta olvashatnak beszámolót.