fbpx

Idén is meghirdették a 100 szóban Budapest történetíró pályázatot

A pályázatra szeptember 30-ig lehet nevezni.

Ebben az évben is bárki pályázhat legfeljebb száz szóból álló, valamilyen módon Budapesthez kötődő történettel. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül, a legjobb történet 100 ezer forintot kap.

A hagyományokat megtörve tizenhárom helyett ezúttal huszonhárom történethez készítenek kortárs magyar grafikusok − többek között Hitka Viktória és Moroncsik Ádám − illusztrációkat, így a főváros mindegyik kerületébe kikerül majd egy-egy történet a hozzá készült grafikával. A száz legjobb írás egy POKET zsebkönyvben jelenik meg ősszel, a 23 illusztrációval együtt.

A zsűri tagja Varró Dániel költő, műfordító, Janecskó Kata újságíró − a 2020-as 100 szóban Budapest pályázat első helyezettje − , Szemes Botond irodalmár, kultúratudós és Szemes Máté szövegíró, kommunikációs tanácsadó lesz. A történeteket a 100szobanbudapest.hu oldalon küldhetik be a pályázók.

A tavalyi évben rekordszámú pályamű, több mint 2300 történet érkezett a felhívásra. A szervezők abban bíznak, ez a szám 2021-ben tovább növekszik.

A nyolcadik alkalommal meghirdetett pályázat eredményhirdetését november 17-én, Budapest születésnapján tartják.

Nyitókép: a 2019-es 100 szóban Budapest nyertes alkotásai. Forrás: budapest.in100words.eu/hu

A rovat további cikkei