A szigorú járványügyi óvintézkedések mellett az udvarokon vagy kertekben megtartott Aranykor-koncerteken legtöbbször vonósnégyesek léptek fel, nagy tetszést aratva nemcsak az otthonok lakói, de az ápolók, orvosok körében is. A zenészeknek pedig nemcsak a segítség érzése jelentett örömet, de az is, hogy hosszú hónapok online koncertezése után végre újra közönség előtt játszhattak.

Az idősotthonokba muzsikát hozó Aranykor-koncerteket összesen több mint 350-en hallgatták meg. A programról készült kisfilm ezen a linken tekinthető meg.

A közösségi hét idén is megszólította a gyerekeket is: online több napig elérhető volt a Zenevár mesekoncert és a Hangszerkóstoló. A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) április utolsó és május első hetében az online zenés körút kamarakoncertjeivel folytatja ingyenesen elérhető eseményeinek sorát: a Fővárosi Levéltárban rögzített hangversenyek elérhetők a zenekar honlapjánYouTube-csatornáján és Facebook-oldalán is.

A BFZ sok éve teljesít társadalmi missziót közösségi programjaival, olyanoknak is eljuttatva a zene és zenélés örömét, akik számára az élő klasszikus zene csak nehezen vagy egyáltalán nem érhető el.

Nyitókép: BFZ