A pavilon elemeit a világ egyik legnagyobb teherszállító repülőjével juttatják el a Dubaji Világkiállításra.

A Dubaji Világkiállítást 2020. október 20. - 2021. április 10. között rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban, 438 hektáros területen. A szervezők az eseményre 25 millió látogatót várnak, akik 193 résztvevő ország nemzeti pavilonját nézhetik meg. Az expó témája: Összekötni az elméket, megteremteni a jövőt.

Az országok pavilonjai három tematikus kerületben helyezkednek el: Lehetőség, Fenntarthatóság és Mobilitás. A Magyar Pavilon egy közepes méretű, 1 828 m2-es telken épül meg az expó Mobilitás kerületében. Az épület hasznos alapterülete 1 927 m2.

A makoveczi stílusú pavilon egy többszintes, kettős rétegű, faszerkezetű épület lesz, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll.

A kiállítási koncepció alapja Magyarország egyedülálló gyógy- és termálvíz-kincsének bemutatása, valamint az ezekhez kapcsolódó turisztikai desztinációk népszerűsítése. Az expón való magyar megjelenés egyedülálló lehetőség turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt.

A korábbi világkiállítások látogatottsága tízmilliós nagyságrendű volt. A 2020-as dubai expóra fél év alatt összesen 25 millió, naponta akár 130-170 ezer látogatóra számítanak. A cél az, hogy ne csak a világkiállításra érkezők, hanem az Emirátusokban élők is felfedezzék Magyarországot. A nemzetközi felmérések szerint ugyanis az Emirátusokban élők 2017-ben 17,6 Mrd dollárt költöttek külföldi utazásaik során, ám eddig Magyarország nem szerepelt a kedvelt úti célok között: 2018-ban mindössze 3 900 vendég érkezett az Emirátusokból.

A Magyar Pavilon tervezési és kivitelezési munkálatai az ütemterv szerint haladnak, a szükséges engedélyezési folyamat befejeződött. A világkiállítás helyszínén már folynak az alapozási munkák, így a szállítmány megérkezését követően azonnal elkezdődik a szerkezet felállítása.