Teremts bennünk csendet! címmel most CD és online gyűjtemény jelent meg a sok ezer éve lelki támaszt kínáló szent szövegekből, neves színművészek előadásában.

A tavaszi leállás alatt már érezhető volt, hogy az emberek minden korábbinál nyitottabbak lettek a lelki feltöltődést segítő tartalmakra. Látványosan felpörgött a hangoskönyvek és a spirituális témákkal foglalkozó filmek és előadások iránti érdeklődés.

Az egyik legalapvetőbb, a lélekkel, foglalkozó tartalomcsoport, az imádságok mégis alig voltak elérhetők, jó minőségben pedig még a legismertebb szövegeket sem lehetett megtalálni az online térben.

„Én vallásos vagyok, de azon kívül, hogy a mindennapi életben tartom a vallási szabályokat, a munkámba ezt kevéssé vittem bele eddig. Most egy olyan együttállás alakult ki, amiben ez összekapcsolódott. Ettől függetlenül ez a gyűjtemény nem vallási promóció, inkább reakció arra, ami a vírus miatt az emberek lelkében kialakult” – foglalja össze a gyűjtemény történetét Molnár Gábor, a Gold Record ügyvezető igazgatója.

Első körben a katolikus, a református és az evangélikus imákat gyűjtötték össze egyházi szakértők segítségével, lektorálásával. A kiadvány finanszírozása a kiadó saját forrásából történt. A tartalmakból befolyó nyereséget az Ökumenikus Segélyszervezet részére ajánlották fel.

Az imádságokat neves színművészek és médiaszemélyiségek mondták el, köztük Bencze Ilona, Dunai Tamás, Gundel Takács Gábor, Hűvösvölgyi Ildikó, Kautzky Armand, Kiss Mari és Kökényessy Ági.

A grafikai munkát Szabó Zsófi grafikusművész végezte.