A film.artmozi.hu oldalon megtekinthető alkotások között mozipremierek és fesztiválok is lesznek.

A Budapest Film Zrt. mozijai március 12-én bezártak ugyan, de a Művész, Puskin, Toldi, Tabán és Kino Cafe filmszínházakban vetített filmeket április 21-től a Budapesti Távmoziban nézhetjük meg.

film.artmozi.hu oldalon megtekinthető alkotások között mozipremierek és fesztiválok is lesznek.

Az előadásokra a szokott módon lehet jegyet váltani az interneten. A jegyvebévetből közvetlenül a résztvevő mozik fennmaradását és a Budapest Film munkatársainak megélhetését segíthetjük.

Az új platformon egyik első premier A láthatatlanok című francia film lesz április 21-én, melyet az eredeti tervek szerint néhány héttel ezelőtt mutattak volna be.

A film egy hajléktalanszállóról szól, amelyet elkötelezett szociális munkások vezetnek. Állandó vendégeiket fürdővel és meleg étellel várják, és mindent elkövetnek, hogy segítsék az emberi méltóság megőrzését és a társadalomba való visszailleszkedést. Amikor a bürokraták ellehetetlenítik őket, úgy döntenek, saját szakállukra tovább üzemeltetik a helyet. Magánakciójuk azonban nem maradhat örökre titokban.
A láthatatlanok igaz történet, amelyben a profi színészek oldalán a hajléktalanok önmagukat alakítják. A film hazájában az év meglepetés sikere lett, eddig több mint másfél millióan látták.

A film előzetese itt látható.

Nyitókép: Jelenet A láthatatlanok című filmből.