A Képtári tárlatok pécsi műbarátoknak című sorozat részeként nyílik meg Stein Anna (1936) az 1960-as években Párizsban készült festményeinek kamarakiállítása a Modern Magyar Képtárban november 12-én. A megnyitót az alkotó önéletrajzi könyvének bemutatója követi.

Az 1960-as években napra készen adaptált francia lírai absztrakció irányzatának körébe sorolható alkotások, fények és színek finom átmeneteivel, a motívumok egymásba hajló vonalaival többértelmű formákat hoznak létre. Ezeket a különleges, a frissesség erejével ható képeket, melyek sok évtizeden át a művész párizsi műtermében és raktárában voltak mint elfeledett korai korszakának művei, most láthatja először a közönség.

A tárlatnak a pécsi
Modern Magyar Képtár ad otthont, melynek állandó kiállítása, egyedülálló módon,
remekművekkel mutatja be a magyar képzőművészet történetét.

A kiállításmegnyitó után közvetlenül kerül sor Stein Anna most megjelent önéletrajzi könyvének bemutatójára. A beszélgetés résztvevői: Getto Katalin, a JPM muzeológusa, Stein Anna képzőművész, a kötet szerzője és Szirtes Gábor irodalomtörténész, a kötetet megjelentető Pro Pannonia Kiadó vezetője. A kötet számos pécsi vonatkozást tartalmaz. 

Az Intim topográfiák című tárlat 2021. november 12-től 2022. január 30-ig tekinthető meg hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között a Modern Magyar Képtárban.