Május első hétvégéjén rendezik meg a Független Iparművészeti Kortárs Szalon ötödik iparművészeti vásárát. Az érdeklődők ismét találkozhatnak a hazai keramikusok, üvegművészek, ékszerészek, ötvösök, textil- és ruhatervezők, bőrművesek és könyvillusztrátorok színe-javával a Petőfi Irodalmi Múzeum palotaszárnyában, passzázsában és kertjében. Természetesen idén sem csak kiállítással és standokkal várják az érdeklődőket, hanem a Petőfi Kulturális Ügynökség zenei programokkal is készül az alkalomra.

Lee Olivér és zenekara. Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség
Lee Olivér és zenekara. Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség

Lee Olivér aktív alakja a magyar könnyűzenei életnek. Gitárosként rengeteg ismert produkcióban megfordult már, az utóbbi években azonban az ék és a Trillion koncertjein találkozhatott vele a közönség a hazai színpadokon.

2021-ben Artisjus-díjban részesült eddigi előadói munkásságának elismeréséül. Évek óta jelentkezik gitáros szólókoncertekkel, saját szerzeményeivel. Legújabb formációját 2022-ben alakította meg Szeifert Bálinttal (Mörk, Bródy János), Szabó Árpáddal (Vodku, Hrutka Róbert) és Cseke Dániellel (Aurevoir.). Ezzel a felállással lép majd színpadra május 4-én 16:00 órakor.

Május 5-én szintén 16:00 órakor Blansch ad akusztikus koncertet. A fiatal előadó nem ismeretlen a hazai zenei életben: volt közös projektje B. Nagy Rékával, a toldyuusooval és Kapitány Mátéval is, egyéb elismerései mellett az idei Nagylemez Program pályázatán is nyert. Tavaly adta ki első lemezét Szárnypróba címmel, melyen a modern popos hangzások egy személyes, sokszor igen komoly traumákat feldolgozó szövegvilággal találkoznak. Blansch nem a kizárólag kikapcsolódni vágyó, zenét csak relaxálásból hallgató füleket fogja meg, hanem azt is, aki mélyebb tartalomra vágyik.

Az eseményre a belépés díjtalan!