A MobilVers a XXI. század mára kikerülhetetlen eszközét, a mobiltelefont állítja egy költőóriás - Radnóti Miklós - születése 100. évfordulójának szolgálatába. A Kamarás Iván ötletéből született produkcióban a modern kor vívmányának csatasorba állítása épp olyan méltó ünnepet képes produkálni, mint egy megemlékezés, vagy előadóest: a mobil kamerája előtt megszólaló színészek ugyanis hozzájuk közel álló Radnóti- és más költeményeket szavalnak - igen személyes hangnemben.

 
A száz részesre tervezett sorozatból eddig 53 epizód készült el, olyan költők verseit felvonultatva, mint Kaffka Margit, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Pilinszky János, vagy éppen Karafiáth Orsolya. A Kamarás Iván és Seres Tamás MTV-rendező ötletéből született szubjektív antológia nem csak a technika - mobiltelefon és televíziós kamera váltja egymást -, hanem a helyszín révén is rendhagyót alkot: a játszótértől kezdve a Duna-parton át egészen a metróig terjed a paletta.
 
"Ebben az országban a versnek még van ereje. Az MTV sok bizalmat és türelmet játszott el, de Kamarás Iván ennek ellenére megtisztelt bennünket a bizalmával" - mondta Sipos Pál, az MTV kulturális főszerkesztője a MobilVers sajtóbemutatóján. "Nagy dolog ebben az országban, hogy ha az ember megálmodik valamit, és a végén lesz is belőle valami" - tette hozzá Kamarás Iván.
 
A színművész a műsor "színészbarátságát" emelte ki, meghatározó és érdekes élmény volt számára a mobil másik oldaláról figyelni, hogy ki melyik költő és vers mellé teszi le a voksát: "Olyan volt, mintha nekem mondta volna el a kolléga a versét" - mondta. A hétköznaponként a délutáni és esti híradó, illetve a Kultúrház Ma után látható MobilVers képkockáin olyan színészek jelennek meg, mint Cserhalmi György, Csuja Imre, Kállai Ferenc, Rába Roland, Kovács Patrícia, vagy Péterfy Bori. A tervek szerint a mobiltelefonnal felvett versek később multimédiás eszközökön is terjeszthetővé válnak majd.