|
Frances Mayes ÉDES ÉLET ITÁLIÁBAN A Napsütötte Toszkána folytatásában ismét a hangulatos Cortrona melletti házban találjuk magunkat. A házigazdák már ráhangolódtak Olaszország hullámhosszaira, otthon érzik magukat. A zöldség és gyümölcsárus, a főtéren a pincér régi ismerősként üdvözlik, újdonsült barátok, szomszédok jönnek át a felújított házba, hogy finom toszkán borokkal öblítsék le az egyszerű alapanyagokból készített ínycsiklandó ételeket, melyek receptjeiből ezúttal is talál bőséges ízelítőt az olvasó. Toszkána után az írónő elkalauzol bennünket Szicíliába, ahol tavasszal a legszebb a természet, majd Veneto tartományba, végül együtt körbejárhatjuk a Trasimeno-tó környékének varázslatos vidékeit is. Ezt a különleges műfajú könyvet, amely egyszerre útleírás, szakácskönyv, társadalomrajz és lírai-filozofikus hangvételű regény, ugyanaz a hangulat járja át, mint a nagy sikerű Napsütötte Toszkánat. Frances Mayes lenyűgöző részletességgel ír a virágoskert rendezéséről, a zöldségeskert kialakításáról, találkozásairól a környékbeliekkel, az olasz nyelv szépségeiről, saját bensőséges gondolatairól. A könyvet olvasva úgy érezzük, magunk is ott ülünk a kerti székben, hallgatjuk a kabócák cirpelését, látjuk az országutat szegélyező ciprusfákat, s a receptek olvasása közben kedvünk támad a konyhánkba varázsolni a toszkán konyha jellegzetes ízeit. * Oldalszám: 316 Ár: 2.470 Ft |