Lang_Gusztav
Láng Gusztáv átveszi a díjat

 

Mint elhangzott, Láng Gusztáv ?emberöltőnyi irodalmi munkássága elismeréseként? kapta a díjat, meggyőződéssel és kitűnően művelte az irodalomkritikát

 

Láng modern magyar irodalomtörténetet oktatott a Babe??Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarán, a huszadik század első felének magyar irodalmát, az erdélyi magyar irodalmat. Az 1936-ban Budapesten született irodalmár 1984 óta él Magyarországon.

 

Láng Gusztáv a díj átvételét követően azt mondta, az irodalomtörténetet és -kritikát nem választja el egymástól. ?Én azt szeretem, hogy az életmű keletkezése után születő olvasat legyen vállalt, nyilvánvaló, világos, az eclogaíró Radnóti az én Radnótim, mindenki maradjon a maga olvasatával. Különben egy irodalomtörténeti trófeát tartok sajátomnak: azt, hogy Dsida ott van ma már a kanonizált szerzők közt a magyar líra történetében? ? mondta Láng Gusztáv.

Kali_Agnes_R
Kali Ágnes

 

A Méhes György-debütdíjat Ópia című verseskötetéért kapta Kali Ágnes sepsiszentgyörgyi születésű, Kolozsváron élő költő. Az 1996-ban született szerző első kötete tavaly látott napvilágot.

Forrás és fotók: kronika.ro