Izgalmas, érdekes és bensőséges est vár azokra, akik ellátogatnak 2012. december 2-án a New York Kávéházba. Jókai Anna, a jelenkori irodalom Nagyasszonya november 24-én ünnepelte 80. születésnapját. Életéről, munkásságáról, műveiről hallhatunk majd egy kötetlen beszélgetés keretében szemelvényeket. Az írónővel és kísérőjével, Lukács Sándor színművésszel Turczi István József Attila-díjas író, az Irodalmi páholy házigazdája beszélget majd.  
 
Az írónő részt vesz egy párhuzamosan folyó eseményen is. 2012. december 2-án rendezzük meg a Második New York Irodalmi Páholy Szépírói Versenyt. A helyszínen zajló pályázat eredményhirdetése Jókai Anna estjével esik majd egybe, ezért az írónő bekapcsolódik az elismerések átadásába.
 
 Jókai Anna
 
Jókai Anna nemrégiben munkásságáért megkapta a Corvin-láncot, és a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét. Pályája ugyan viszonylag későn indult, de művei hamar az érdeklődés középpontjába kerültek, széles körű kritikai visszhang és az olvasók szeretete kísérte őket. Azóta is hangsúlyosan jelen van az irodalmi életben, legújabb regénye: az Éhes élet az idei Könyvhéten aratott nagy sikert. Számos közéleti tisztséget visel. A Magyar Írószövetségnek sokáig elnöke és elnökségi tagja volt, 2002 óta az Írók Szakszervezete elnöke, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia alapító tagja. Kossuth- és Prima Primissima-díjas.
 
(Forrás: New York Café)
(Fotó: iroszovetseg.hu)