egy_600x502.png
Idén 30 előadó 39 verssel indult a versenyen.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett versenyen a Bonyár Judit, Csík János, Eredics Gábor, Likó Marcell és Váczi Eszter alkotta zsűri tíz előadót juttatott a döntőbe, míg egy előadót a közönség szavazott be a Versmaraton Facebook-oldalán. A verseket Az év versei 2018 kortárs költészeti antológiában megjelent 101 költő közel 400 költeményéből válogatták a versenyzők.


vadoczfoto.mn.hangfoglalo_89_600x400.png
Bonyár Judit, Csík János, Eredics Gábor, Likó Marcell és Váczi Eszter

A pályázók az elmúlt években összesen 166 kortárs verset zenésítettek meg, amit az Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó fontos eredménynek tart, hiszen ráirányítja a kortárs költészetre a szélesebb közönség figyelmét. Idén 30 előadó 39 verssel indult: összesen 23 költő tollából származó alkotással.

Az idei versenyt a NorAcoustic, azaz Kaczander Nóra nyerte Kántor Péter: Egy madár repül és Báger Gusztáv: Macskalesen cmű versével, a második helyezett JaMese lett Buda Ferenc Depressziójával, a harmadiknak járó díjat pedig Szlama László vehette át Báger Gusztáv: Macskalesen és Lukács Sándor: Örökkévalóságig című versével. A különdíjakat az Irisnek és a JaMesének ajánlották.


vadoczfoto.mn.hangfoglalo_169_600x400.png
A verseny díjazottjai

A M5 csatorna, a Kossuth Rádió, a Magyar Írószövetség és Magyar Napló Kiadó is ajánlott fel különdíjakat a versenyen szereplőknek. A döntőről az M5 televízió felvételt készített, amely május 18-án kerül adásba.