A sorozatban látható a Colectív, A létezés eufóriája, a Még mindig forog, Az ügyvéd, a Kiszorítva, a Légszomj, az Apró lelkek, és közönségkedvencet is lehet választani.

Nagy sikerrel zárult a tavaly novemberben megrendezett 16. Verzió Filmfesztivál: a 75 filmből álló programra tizenegyezer néző volt kíváncsi, a 129 budapesti vetítésből 43 telt házas volt, és hat vidéki városban is vetítettek egyedi válogatásokat.

A Verzió februárban induló, ingyenes filmklubjában a fesztivál nyertes filmjei mellett olyan alkotásokat lehet majd megnézni, amelyekre sokan nem jutottak be – jogos népszerűségük miatt. A 8 filmből álló válogatásból egyet a közönség választhat ki a filmfesztivál Facebook oldalán indított szavazás keretében. Szavazni február 16-ig lehet.

A vetítéseket beszélgetések követik a filmek készítőivel, helyi szakértők, újságírók és emberjogi aktivisták részvételével.

A Re:Verzió helyszínei a Blinken OSA Archívum és a Közép-európai Egyetem. A vetítéseken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Re:Verzió programjáról itt lehet tájékozódni.

Nyitókép: Colectív