Itt bármi megtörténhet!

Egyéb

A Bánk melletti tó partján rendezik meg immár ötödik alkalommal a fesztivált, amely a Tekerj a tóra felhívással népszerűsíti a biciklizés hagyományát. A kerékpárosoknak a Budapesttől 65 km-re található településre Budapest- Bánk Alleycat néven ügyességi tájékozódó versenyt rendeznek, valamint a Magyar Kerékpáros Klub túrákat is szervez azok számára, akik két keréken szeretnének a fesztiválra érkezni.

A rendezvény szervezői a következőképpen definiálják a kezdeményezést: ?Ez egy olyan fesztivál, ahol nem az ingyenes termékmintáért veszel részt a programokon, ahogy mi sem biodíszleteket várunk, hanem egy közösséget építünk, most már ötödik éve. Erről szól idén a Bánkitó: a szerepvállalásról, a közös döntéshozatalról és a részvételiségről. Arról, hogyan működnek ezek a formák a hétköznapokban és hogyan formálódik a működésük - legyen szó akár a civil aktivizmusról, szlengről vagy szubkultúrákról?.


bankito_250x250.png
(Forrás:facebook.com/bankitofeszt)

A pénteken startoló és vasárnap hajnalig tartó zenés mulatságokon fellép - többek között ? az Elefánt, a MaryPopkids, a Csaknekedkislány és a Fran Palermo is.

A zene mellett a filmek szerelmesei is megtalálhatják a kedvükre valót: friss és régi magyar és német rövidfilmekből kínál válogatást a Kertemmozi, látható lesz Enyedi Ildikó Első szerelem, Hajas Tibor Öndivatbemutató vagy Kerékgyártó Yvonne Pinkwater című alkotása. Nagyjátékfilmekből a Cycle me home és a Zajháborítók című alkotást vetítik majd.

Közösségi szerkesztési játék is lesz újságíróknak és nem újságíróknak, Az Amnesty International játszva tanít majd az emberi jogokra. Reggelente jóga esténként pedig dj szett várja az érdeklődőket.