A Liszt Ferenc Kamarazenekar április 17-én a Zeneakadémián folytatja Beethoven-sorozatát a világhírű spanyol zongorista, Javier Perianes közreműködésével.

Javier Perianes 240417.jpg
Javier Perianes. Fotó: Igor Studio

A bonni születésű mester két zongoraversenyét adják elő, a neves vendégművész hangszere mellől vezényel a Beethoven-korabeli hagyományok szellemében. Két, egymással merőben ellentétes hangvételű versenyművet hallhat a közönség. Perianes a bécsi klasszika betetőzőjének szentelt fellépéssorozatában ebben az évadban a C-dúr zongoraversenyt a világ számos jeles zenekarával eljátssza.

Javier Perianes spanyol zongoraművész a világ rangos koncerttermeiben léphetett már fel a legnevesebb zenekarok szólistájaként többek között olyan karmesterek oldalán, mint Daniel Barenboim, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Klaus Mäkelä, Gianandrea Noseda vagy Gustavo Gimeno. Az idei szezonban a Sydney-i Szimfonikus Zenekarral folytatja Beethoven-sorozatát, valamint kortárs bemutatók is fűződnek a nevéhez. 2012-ben Spanyolország Kulturális Minisztériumától megkapta a Nemzeti Zenei Díjat, 2019-ben pedig a Nemzetközi Klasszikus Zenei Díjak (ICMA) Az év művésze címével is büszkélkedhetett.

További részletek itt.