Október 4-én Gájer Bálint nagyzenekaros felállásban lép színpadra. Műsoruk a klasszikus swingdaloktól kezdve a latinos lüktetésű szerzeményeken át egészen a popdalokig terjed.

Utána a jazz, a swing és a latin ritmusok egyvelegével lép színpadra a Club Des Belugas feat és Anna Luca. Az együttes a nujazz műfajának leghíresebb képviselője világszerte, egyedi módon kombinálják az electro, a lounge és a nujazz stílusokat a brazil beats, a swing és az 1950-es, 1960-as, 1970-es évek afroamerikai zene elemeivel. A koncerten az együttes kiegészül Anna Luca svéd–német származású énekesnővel, a nemzetközi jazzszcéna egyik friss felfedezettjével.

Club Des Belugas
Fotó forrása: momkult.hu

Október 5-én az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak & Smaak Live Band zenél majd. A holland trió játszott már a világ legnagyobb fesztiváljain, koncertjeiken keverik az élőzenét és a DJ-szetteket.

A holland formáció előtt a Kéknyúl Hammond Band játszik, amely a magyarországi színtéren egyedülálló felállásban játszik orgonás jazzfunkbluest. Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs Hammond-orgonajátékát Andy Hefler karakteres éneke egészít ki. A műsort főleg saját szerzeményeik alkotják, amelyet néhány klasszikus feldolgozása tesz teljessé.

A nyitóképen: Gájer Bálint, fotó forrása: momkult.hu