fbpx

Jön a 7. Animascope

Két év kihagyás után újra itt az Animascope, melyen a Budapesti Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatóinak legfrissebb munkáit láthatja nagyvásznon a közönség.

2022. január 25-én hetedik alkalommal rendezi meg animációs vetítését a Budapesti Metropolitan Egyetem.

Idén új helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban várják a nézőket a 2020-ban és 2021-ben diplomázott alap- és mesterszakos hallgatók diploma- és vizsgafilmjei.

A programban változatos témájú, technikájú és stílusú filmek láthatók, bepillantást nyújtva az egyetem animációs műhelyében zajló alkotói munkába.

Horesnyi Máté: A kisebbik rossz

A vetített filmek közül több jelenleg is sikeres fesztiválkörútját járja, míg mások nemrégiben nyerték el végleges formájukat, így premiervetítésként találkozhat velük a nagyközönség. A fiataloknak és felnőtteknek szóló válogatás a már megszokott és kedvelt széles műfaji skálával érkezik, a nézők elé tárva mindazokat a gondolatokat, érzelmi állapotokat, életérzéseket, amelyek az elmúlt két évben foglalkoztatták az alkotókat. 

Horesnyi Máté A kisebbik rossz című filmje Hazai Attila abszurd humorú novelláit adaptálja. Egy életunt férfi kalandjait követhetjük nyomon egy groteszk bárban Csánki Zsófia Calliope című, kevert technikájú alkotásában. Eckert Szonja Az idegen fivér című sci-fijében földönkívüliek fogadnak örökbe egy kisfiút.

Lantos Júlia: Inkognitó

Kardos Eszter a szorongásról készített dokuanimációt a Már nem félek című mestermunkájában. Lantos Júlia az elmagányosodást mutatja be Inkognitó című kisfilmjében, Tóth Orsolya Glitch című animációjában pedig egy férfi veszik el az épelméjűség rengetegében.

Kardos Eszter: Már nem félek

Februárban folytatódik a filmes mustra: február 2-án 18.30-tól szintén az Uránia moziban várja az érdeklődőket a METU mozgókép szakos hallgatóinak eseménye, a Cinemascope. A vetítésen a Képalkotás – Mozgóképkultúra és média BA, a Televíziós műsorkészítő BA és a Televíziós műsorkészítő művész MA szakok utóbbi két évben készített, élőszereplős válogatott diplomafilmjei láthatók.

A 7. Animascope-on vetített filmek:
Bera Viktória: Ketten
Csánki Zsófia: Calliope
Csóka Dóra: Adigo
Eckert Szonja: Az idegen fivér
Eszes Fruzsina: Sodrás
Horesnyi Máté: A kisebbik rossz
Kardos Eszter: Már nem félek
Lantos Júlia: Inkognitó
Muresán Gabriella: Sok
Osztós Zsófia: Akárhová
Scheffer Alexandra: Utoljára ébren láttak
Tóth Orsolya: Glitch
Varró Viktória: Platón szobája
Wator Ádám, Fekete Attila: Sunshower

A vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: itt.
Részletes program itt.

Nyitókép: Csánki Zsófia: Calliope

A rovat további cikkei