Renée Zellweger visszatér Bridget Jones szerepében, és az is kiderült, hogy kik lesznek a produkció további szereplői.

010_A7A08A07_044.jpg
Renée Zellweger. Fotó: AFP

Helen Fielding regényének legújabb adaptációjában Zellweger mellett Hugh Grant és Emma Thompson is visszatér, illetve Chiwetel Ejiofor és Leo Woodall  (Fehér lótusz) is felbukkan majd a produkcióban. A rendező ezúttal Michael Morris lesz, aki Sharon Maguire-t váltja. A tervek szerint a Mad About the Boy címet viselő filmet 2025. február 14-én mutatják be a mozikban.

Az örök szingli Bridget Jones karakterét Helen Fielding találta ki a The Independent magazin hasábjain, miután megkérték, írjon a hozzá hasonló, Londonban élő szingli nőkrők. Cikkei akkora sikert arattak, hogy 1996-ban könyv formájában is kiadták. Eddig három folytatása jelent meg.  amelyekből kasszasikert hozó mozifilm is készült 2001 és 2016 között.

Zellweger 2001-ben kapta meg a Bridget Jones naplója című film címszerepét, ebben Hugh Grant és Colin Firth volt a partnere. 2004-ben elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Hideghegy című filmben nyújtott alakításáért. 2005-ben A remény bajnoka című drámában szerepelt Russell Crowe partnereként, majd egy évvel később a Miss Potterben alakította a címszereplőt. 2019-ben a Judy című filmben a tragikus sorsú Judy Garlandot játszotta el, alakításáért Golden Globe-, BAFTA- és Oscar-díjat is kapott.

Forrás: Hollywood Reporter