Az Igazságügyi Minisztériumban kedden nyílt kiállítás a Megismerhető Autizmus Generáció (MAG) tagjai által kiválogatott, árverésre bocsátott 54 rajzból és festményből. Az intézmény dolgozói karácsonyig licitálhatnak az alkotásokra.

A beérkező összeget a Bátor Tábor Alapítvány fogja kapni, ezzel súlyosan beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújthatunk segítséget – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.

Fotó forrása: hrportal.hu

Fekete Gy. Viktor, a MAG munkacsoport tagja hangsúlyozta, hogy évekkel ezelőtt kezdték el gyűjteni az autista felnőttek és gyerekek műveit azzal a céllal, hogy ezeket eladományozzák, és a befolyt összegből egy társadalmilag fontos célt támogassanak. Öt éve indították útjára az Autista vagyok elnevezésű ismeretterjesztő csatornát a YouTube-on, céljuk, hogy személyes történeteken keresztül mutassák be az autizmussal élők mindennapjait.

Oravecz Lizanka, a MAG munkacsoport tagja elmondta, hogy saját személyes sorsuk meghatározó szerepet tölt be munkájukban, illetve sokat foglalkoznak azzal a kérdéskörrel is, hogy a mai generáció autista tagjait minél hamarabb diagnosztizálják, és ezáltal minél hamarabb megfelelő segítségben részesüljenek.