A város legnagyobb kulturális eseményeként július 5. és 7. között rendezik meg idén a KeszthelyFestet. A több helyszínen zajló programsorozat kínálatában a könnyűzenei koncertek mellett gyermekprogramok és irodalmi rendezvények is szerepelnek – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Manninger Jenő felidézte, hogy 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa program támogatását is élvező rendezvénysorozat négy napon át tartott és több mint 10 ezer látogatót vonzott. A hangsúly most is azon van, hogy a programok összművészeti fesztiválként több generációt is megszólítsanak. A rendezvénysorozat célja emellett, hogy még a főszezon előtt felhívja a figyelmet Keszthelyre, növelje a látogatók számát. Az adatok alapján már most tapasztalható, hogy megindultak a szállásfoglalások a fesztivál idejére.

 

Kifejtette, hogy a tavalyinál színesebb és modernebb lesz a Fő téren álló színpad látványvilága, illetve több olyan előadó is érkezik, aki a fiatalabb korosztályhoz szól. A nyitónapon T. Danny ad nagykoncertet, másnap az Ocho Macho, a zárónapon pedig a Neoton Família és a Bikini váltja egymást a nagyszínpadon. A fesztiválon fellép még többek között KKevin, Pumped Gabo és a Balaton-parti strandszínpadon Majka is.

 

Manninger Jenő elmondta, hogy a fesztivál ideje alatt a könnyűzenei koncerteken kívül a sétálóutcában családi és gyerekprogramok, irodalmi rendezvények várják a látogatókat, és a tervek szerint a múlt évhez hasonlóan a Festetics-kastély is helyt ad majd a fesztivál programjainak.