Kaktuszliget az Indoor Fesztiválon

Egyéb


indoor_sajttaj_3_111319_nmcs_005_250x250.png
Fotó: Nagy Márton

?Az Indoor alapötletét az adta, hogy a nyári fesztiválszezon, azaz augusztus vége-szeptember eleje után nincsen semmilyen hasonló jellegű esemény, habár igény lenne rá. Mi ezt az űrt akarjuk pótolni ezzel az új kezdeményezéssel? ? mondta Strem Gábor, az Indoor főszervezője. Hozzátette: Magyarország vezető zenekarai lépnek fel a háromnapos fesztiválon, többek között a Magna Cum Laude, amely a fesztivál keretében tartja év végi nagykoncertjét december 29-én a Nagyszínpadon, az Irie Maffia, az Emil.RuleZ!, a Republic, a PASO, a Bikini, a Carbonfools, Majka & Curtis & BLR, a Brains, az Ivan and The Parazol, a Firkin, a Maszkura és a Tücsökraj, az Animal Cannibals, a Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint az Akkezdet Phiai. ?Emellett az Anima Sound System nálunk ünnepli fennállásának 20 évfordulóját, és természetesen a Quimby zenekar is koncertet ad ? legújabb, Kaktuszliget című albumukat mutatják be? ? fejtette ki a főszervező.

?Az anyag december 1-jén jelenik meg, és 11 számot tartalmaz, melyek két etapban, tavasszal és ősszel készültek? ? mondta Kiss Tibor, a Quimby frontembere. Az énekes-dalszerző elmondta: a Kaktuszliget cím metaforikus, kicsit rodriguezes, kicsit tarantinos, a számok döntően punkrock stílusúak, ám felfedezhetőek country- és westernelemek is. Az albumon Kiss Tibor mellett Varga Livius és Kárpáti ?Dódi? József is énekel egy-egy számot. ?A dalokat házilag, a próbatermünkben vettük fel, analóg eszközökkel. Azt hiszem, a Kaktuszliget hangzása a leginkább koncertszerű az eddig albumok közül? ? magyarázta Gerdesits ?Faszi? Ferenc, a zenekar dobosa. Balanyi Szilárd billentyűs érdekességként kiemelte: a hamarosan megjelenő album mellé csomagolnak egy DVD-lemezt is, amelyen az idei Sziget Fesztivál keretében tartott Csodaország című Quimby-koncert felvétele lesz látható vágatlanul.


indoor_sajttaj_3_111319_nmcs_006_250x250.png
Fotó: Nagy Márton

A fesztiválon tartja évzáró buliját a Punnany Massif, melynek kapcsán Farkas Roland (Wolfie), a Punnany Massif egyik frontembere elmondta: az idén 10 éves zenekar utolsó koncertállomása lesz a december 30-i fellépés. ?Ezt követően kicsit visszavonulunk pihenni ? már ami a koncerteket illeti, dalok ugyanis folyamatosan születni fognak, és jelenleg is készül az új albumtrilógiánk, a Fel ? Tripla EP-nk második része? ? foglalta össze Farkas Roland.

 

Strem Gábor a Kultúra.hu kérdésére elmondta: a zenekarok kiválasztásánál a döntő szempont a szabad időpont volt, illetve, hogy a leghíresebb hazai együttesek mellett a kevésbé ismert bandák is felléphessenek. ?Folyamatosan érkeznek hozzánk a megkeresések, ám mivel a fesztivál programja már elkészült, a most be nem került zenekarok ? amennyiben lesz ? a következő fesztiválon kapnak megjelenési lehetőséget? ? összegezte Strem Gábor.

A főszervező a sajtótájékoztatón elárulta: nyereményjátékot is meghirdetnek, melyen egyhetes húsvéti utazást lehet nyerni Jordániába, illetve Egyiptomba. ?A szerencsés nyertes az utazáson felül részt vehet a Quimby jordániai és a Magna Cum Laude egyiptomi koncertjén? ? fűzte hozzá.

 

Az Indoor Fesztivál a karácsony szellemében, azokra is gondol, akiknek nem adatik meg a felhőtlen szórakozás: a fesztivál területén kialakított gyűjtőponton az S.O.S. Gyermekfalu részére várnak majd adományokat a szervezők.

 

A napijegyek november 30-ig: 4990 forint, december 27-ig: 5990 forint, a helyszínen: 6990 forint. Háromnapos bérlet november 30-ig: 9990 forint, december 27-ig: 11 990 forint, a helyszínen: 13 990 forint.

 

További információ:

www.indoorfesztival.hu

www.facebook.hu/indoorfesztival