Budapest és Kolozsvár után Nagyváradon is láthatja a közönség a Kaláka együttes és Bogdán Zsolt kolozsvári színművész közös, Vannak vidékek című Kányádi Sándor-előadását. A Kaláka koncertjének a Nagyváradi Állami Filharmónia ad otthont november 1-jén.

Forrás: kalaka.hu

A 11. Nagyváradi Könyvmaratont november 7. és 9. között szervezik meg a Szigligeti Stúdióban. A szervezők különleges versenyt hirdetnek az Ady-év lezárásaként: Péter I. Zoltánnal, az Ady-életrajz szerzőjével kiválasztanak három momentumot a költő életéből, majd ezeket sorsolással kiosztják három szerző, Bíró Árpád Levente, Demény Péter és Lovassy Cseh Tamás között. A szerzők vállalják, hogy péntek délutánig színdarabot írnak ezekből, ezeket pedig három rendező, Hunyadi István, Mátyás Zsolt Imre és Tasnádi-Sáhy Péter között sorsolják ki, hogy szombat délutánig felolvasószínházi előadásként megrendezzék. A darabokat szombaton, a maraton zárónapján láthatja a közönség a Szigligeti Társulat színművészeinek előadásában.

10. Nagyváradi Könyvmaraton
Forrás: Bihari Napló

Pénteken a Tündér Lala című előadás premierjével folytatódik a rendezvény, ezt követően Egressy Zoltánnal, a Szabó Magda meséjének színpadi átiratát készítő íróval beszélget majd Szűcs László. A könyvmaratonon – melynek programját hamarosan véglegesítik – többek között Darvay Nagy Adriennel is találkozhat a közönség, a szokásos szombat délelőtti Maraton Cafén pedig a három említett színdarab-szerzővel is beszélgethetnek majd.

Forrás: maszol.ro

Nyitókép: A Kaláka együttes és Bogdán Zsolt.