Az emléktárgy, melyet Anthony Daniels színész ad el, a Los Angeles-i Propstore aukciósházban vásárolható meg.

043_dpa_7413902_16.jpg
Anthony Daniels színész a C-3PO fejjel az 1983-as Star Wars: VI. epizód - A Jedi visszatér című filmhez készült jelmezéből 2024. január 17-én. Fotó: Bernd Weiëbrod / DPA / Picture-Alliance via AFP

Anthony Daniels több mint negyven éven át alakította C-3PO-t, az aranyszínű androidot George Lucas mozifilmsorozatában. Az Index értesülései szerint a színész most úgy döntött, elárverezi jelentős Star Wars-gyűjteményének legfontosabb darabjait – köztük a filmbéli jelmezéhez tartozó maszkot. A relikviát Daniels A Jedi visszatérben viselte, becsült értéke ötszázezer és egymillió dollár között lehet.

A színész – mint azt a Hollywood Reporternek elárulta – nehezen válik meg a filmtörténeti szimbólumoktól, hiszen évtizedek óta vele élnek. A C-3PO-maszkot egyesen identitása részének tekintette – nemcsak a forgatásokon, de interjúkon is hordta. Ennek ellenére fontosnak tartja, hogy megossza gyűjteményét a Csillagok háborúja-rajongókkal.

Mindössze két dolgot tartott meg a sztár magának: egy legóból készült C-3PO-t, valamint a Lucasfilm szobrát, melyet negyvenéves munkája emlékére kapott a vállalattól.

A Propstore honlapján további információk találhatók a licitről.