Először áll a Kaposfest színpadára Avi Avital, a világ legismertebb mandolinművésze, és első alkalommal játszik Magyarországon Ksenija Sidorova világhírű harmonikaművész. 

Több koncerten fellép Matvey Demin fuvolaművész, a Csajkovszkij Verseny fúvós kategóriájának győztese és Eldbjorg Hemsing norvég származású hegedűművész. A magyar zenei élet kiválóságai Bogányi Gergely, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Berecz Mihály, Zempléni Szabolcs, Fenyő László, Langer Ágnes, Ránki Fülüp   mellett a fesztivál vendége lesz a világhírű Signum Quartet, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Kállai Vonósnégyes, az In Medias Brass Quintet és a Győri Filharmonikusok is. A fesztiválon fellépő művészek a rendezvény ideje alatt mesterkurzusokat tartanak fiatal és pályakezdő muzsikusoknak. 

Várdai István
Forrás: kaposfest
„Hiszünk abban, hogy a  minőségi zenei élmények feledtetni tudják az elmúlt időszak nehézségeit. Az idei évben kiemelt célunk és kötelességünk segíteni azokat a magyar művészeket és a művészeti élet háttérmunkásait, akik az elmúlt másfél évben elestek a munkáiktól. Közönségünknek felejthetetlen élményeket, feltöltődést, a fiataloknak inspirációt és tanulási lehetőséget kínálunk” – hangsúlyozta Hornyák Balázs fesztiváligazgató.

A kamarazenei hangversenyeken fellép Somodari Péter, a Bécsi Filharmonikusok csellistája és Amihai Gros a Berlini Filharmonikus Zenekar szólóbrácsása. A minőségi jazz zene kedvelői többek között, Kollmann Gábor kvintettjét hallhatják Malek Andrea és Gájer Bálint közreműködésével. A klasszikus zenei programokat műismertető előadások, mesterkurzusok, gyerekprogramok, valamint kerekasztal-beszélgetések egészítik ki. 

„A Kaposfest évek óta az egyik leginkább várt klasszikus zenei fesztivál Magyarországon, hazai és nemzetközi láthatósága folyamatosan növekszik.  Amellett, hogy a művészeti vezetők neve garancia a magas minőségre, a dinamikusan fejlődő város évről évre egyre gazdagabb kulturális programokkal várja a Kaposvárra látogatókat” – tette hozzá Hornyák Balázs.
Eldbjorg Hemsing
Fotó: Nikolai Lund

2021-ben ünnepli Kaposvár Rippl-Rónai József festőművész születésének 160. évfordulóját. Az évfordulóról a Rippl-Rónai és a fiatalok kiállítással emlékezik meg a város, amely a Vaszary Képtárban látható augusztus 13-tól. A rendezvény megnyitója a fesztivál egyik fontos kísérőprogramja lesz. 

A fesztivál programja az esemény weboldalán olvasható.

Nyitókép: Liszt Ferenc Kamarazenekar, forrás: kaposfest