A hazai és nemzetközi elismeréseket is elnyerő énekesnő, Karosi Júlia nevét jól ismerik a jazzrajongók, hiszen évek óta meghatározó alakja a műfajnak. A legnépszerűbb jazzdalok mellett a műsorban helyet kapnak kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciók is.

Karosi Júlia tudatosan építi saját repertoárját az igényes megszólalás és a közérthető, de egyértelműen modern stílus jegyében – erről most a fertődi Esterházy-kastély közönsége is meggyőződhet.

Kísérletező gondolkodásmód, a műfajban pedig a felemelő szabadságélmény élvezete jellemzi az énekesnő stílusát. Amint jazzénekes diplomát szerzett, máris egy francia verseny döntőse volt, első lemezét egy japán, második albumát pedig egy New York-i kiadó jelentette meg. Quartetjének ismertsége és elismertsége tíz éve töretlen ívben emelkedik itthon és a tengerentúlon egyaránt.

„Egyik legkedvesebb zeneszerzőm, George Gershwin dalai régóta meghatározóak számomra, hiszen rajtuk keresztül kezdtem jazz-zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magma” – mondta el Karosi Júlia.

Részletek itt.