A Győri Filharmonikus Zenekar nyáron újraindítja népszerű, soproni Kékfrankos Hangversenybérletét.

A zenekar küldetésének tekinti a klasszikus zene népszerűsítését. A Liszt Ferenc hangversenybérlet mellett a soproni közönség számára korábban már útjára indította könnyedebb koncertsorozatát is, a Kékfrankos Hangversenybérletet.

A rendhagyó nyári koncertsorozat Carl Orff Carmina Burana című kultikus művével indul útjára június 13-án a Fertőrákosi Barlangszínházban. A Győri Filharmonikus Zenekart, valamint a kiváló operaénekeseket: Kriszta Kingát (szoprán), Horváth Istvánt (tenor) és Szegedi Csabát (bariton) Oberfrank Péter vezényli.

Augusztus 1-én A tribute to John Williams című filmzenei koncerten a világhírű alkotó legismertebb szerzeményeiből válogat a győri társulat, a koncert karmestere Alex Johansson lesz.

A bérlet záróprogramjának szólistája Bogányi Gergely, aki Liszt Ferenc I. (Esz-dúr) zongoraversenyét adja elő szeptember 5-én, a Győri Filharmonikus Zenekart Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálja. A Bogányi című est Wagner A bolygó hollandi című operájának nyitányával indul, majd a koncert második felében csendül fel Dvořák IX. (Újvilág) szimfóniája a Fertőrákosi Barlangszínházban.

Nyitókép: Győri Filharmonikus Zenekar