„A megjelent kormányrendelet értelmében sajnos nem tarthatjuk meg a BUSH konferenciát eredeti formájában. Mind a konferencia, mind a koncertek ONLINE, Zoom segítségével lesznek megtartva.

„Hátrányok? Hiányoztok! Előnyök? Bárhol vagytok, velünk lehettek!

Akárhányan jöhettek! Behozhatjátok a sörötöket!” – írták a szervezők rendkívüli közleményükben.

Magyarország és Kelet-Európa 31 ígéretes előadója ezúttal egynapos fesztiválon mutatkozik be. Az A38 Hajóra tervezett napközbeni szakmai előadásokat és az azokat követő esti koncerteket délelőtt fél tizenegytől közvetítik a Zoom felületén. A többi fellépő pedig az egyébként is tervezett módon, újfajta, szórakoztató formában „lép színpadra”.

„Minden, amit tudni akarsz a környék legmenőbb előadóiról, de féltél megkérdezni…”

A feltörekvő fellépőket nemzetközi házigazdatrió segítségével ismerhetjük meg. Az előadók egyedi hangvételű, angol nyelvű videókban mesélnek a szakmának és a közönségnek. A meglepő tényegtől hemzsegő videósorozat a fesztivál kezdetekor „kel életre” a BUSH YouTube-csatornáján és online felületein.

A zenekarok kiválasztásában idén is együttműködő partner volt több száz hazai és külföldi zenei szakember és fesztiválszervezet, például az ETEP és az INES.

A hazai zenészek közül mások mellett az őszi szívmelengetéshez tökéletes „filmzenét” biztosító multiinstrumentalista énekes-dalszerzővel, I Am Soyuzzal, a stílusokon és országhatárokon átívelő Mongooz and the Magnet triójával, az indie-folkkal varázsló Platon Karataevvel, a libabőrt hintő poszt-rockkal hipnotizáló Törzzsel és a post-hardcore-ban utazó Shell Beach-csel találkozhatunk.

Az elektronikusabb, kísérletezőbb szálat a Mius és Surfalone képviseli, de igéző hangú énekesnőkből sem lesz hiány, hála a The Anahitnek és Saya Noénak.

Fellépők: Mongooz and the Magnet (Magyarország), I Am Soyuz (Magyarország), Platon Karataev – INES (Magyarország), Mius (Magyarország), Törzs (Magyarország), Surfalone (Magyarország), Saya Noé (Magyarország), Shell Beach (Magyarország), The Anahit (Magyarország), Dlina Volny (Belorusszia), Ina West (Lengyelország), Yasmyn (Észtország), Lexsoul Dancemachine (Észtország), Drahthaus (Ausztria), Banned Society (Ukrajna), Stroon (Szlovákia), Wckd Nation (Szlovénia), Kabloonak (Litvánia), Solo Ansamblis (Litvánia), Annna Lettország), Very Cool People (Lettország), Teepee (Csehország), Nemanja (Szerbia), Gurt (O) (Ukrajna), Lucia (Románia), Disziplin (Oroszország), Šhajzerbiterlemon (Horvátország), Alyona Alyona (Ukrajna), NAAZ (Hollandia), Mateusz Franczak (Lengyelország), ISFYA (Ausztria)

A terv szerint este streamelt koncertet ad az I Am Soyuz, Saya Noé, a Mongooz and the Magnet és a Törzs. A Telekom Electronic Beats Showcase jóvoltából a legjobb karantén-dalokból készült tripla válogatáslemezük néhány fontos szereplője is tiszteletét teszi, például Mennydörgő, a Flanger Kids, Ben Leavez, Fausto Mercier, DJ Mesterháza és Normál Tamás.

A koncertekre itt lehet online becsatlakozni.

A streamelt szakmai programok egy része a zenei élet újraértelmezésére és a pandémia okozta változásokra koncentrál. Ilyen például a nemzetközi zenei ügynökpanel, ahol Anderson Paak ügynöke, Beckie Sugden és Németország legnagyobb promotere, az FKP Scorpio-s Yan Mangels beszélget a bizonytalan jövőről.

Vagy a HEMI (Co-funded by the Creative Europe program of the European Union) támogatásával szervezett kerekasztal-beszélgetések, amelyek a fiatal független kiadók előtt álló feladatokról és a megváltozott médiafogyasztási szokásokról szólnak, valamint a zeneipari vállalkozásokat érintő kihívásokra igyekeznek megoldási javaslatokat adni.

Arról, hogy az Angol és Európai Music Supervisorok Szövetségének bevonásával zajló listening session és a Yamaha hangszergyár interaktív workshopja hogyan valósul meg online, egyelőre nincs információ.

Az esemény Facebook-oldala itt található. BUSH online pedig itt.

Fotók: A Budapest Showcase Hub-Facebook-oldala