Az online program első felvételén Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című műve mellett számos vers és különleges dallam hallható. Az adásban Takács Bence Ervin előadóművész és AG Weinberger bluesgitáros, énekes improvizatív műsora nyújt betekintést a művészetek világába, miközben a hallottakat Verebélyi Diána képzőművész festi vászonra.

A programsorozat további részeiben szintén összművészeti utazásra invitálják a nézőket,

így áprilisban és májusban egy-egy, az online térben megjelenő videóban ismertetik meg a magyarországi művészeti élet remekeit a közönséggel.

A magyar irodalom kincseit többek között Szersén Gyula és Császár Angela színművész előadásában hallhatja a közönség. A két művész tolmácsolásában hallhatók többek között Illyés Gyula, Ady Endre és József Attila verssorai.

A harmadik adásban Kisfaludy Zsófia színésznő, magánénekes előadása látható, akit gitáron Hajdú Lívia kísér: közreműködésükkel Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna, Rúzsa Magdolna és Cserháti Zsuzsa művei kelnek új életre.

A programot kezdeményező Takács Bence Ervin, a Mondj Te is egy verset kulturális egyesület alapítója és az Új Társadalom Intézet Alapítvány missziója hazánk verskincsének megismertetése és megszerettetése, a pódiumművészet eszköztárának népszerűsítése, a helyi közösségek értékalapú megerősítése. Mint írják, ezen célkitűzések mentén fogott össze a vizuális művészetek központjával, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel.

A felvételek elérhetők a MANK felületein, a szervezet honlapján, Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán.

Nyitókép: MANK