A szimpóziummal, városi sétákkal és világhírű építészek előadásaival egybekötött, nagyszabású építészeti makett kiállításnak hagyományteremtő szerepet szánnak, így a szervezők tervei szerint a kétévente megrendezendő fesztivál mindig más téma köré rendeződik majd.

 
Az idei év hívószava a “Pályázatok”. Ennek az ötletét az adta, hogy a pályázat műfajából adódóan a makett az építészeti gondolkodás talán legradikálisabb megnyilvánulási formája, hiszen tisztán építészeti álláspontot képvisel. A helyspecifikus kiállításon száz európai építésziroda száz pályázatra készült épületmodelljét állítják ki.  
 
A szervező KÉK jelenleg használt színtere, a Szervita téren a ’70-es években épült, belvárosi, százszobás egykori irodaház kivételes lehetőséget jelent, hiszen a bontás előtt álló épület több mint ötezer négyzetmétere megismételhetetlen, egyedi helyszínt kölcsönöz a kiállításnak.
 
A rendezvény során világhírű sztárépítészek előadásaira is számíthatunk, akik közül az ausztrál LAVA tervezőiroda vezető építésze, Chris Bosse már vissza is jelezte részvételét.
 
A fesztiválról bővebben itt tájékozódhatunk.