(MTI) – A Cékl’art csoport képző- és iparművészeti pályázatára mintegy 140 munka érkezett, ebből választotta ki a zsűri a legjobbakat. Sok iparművészeti és képzőművészeti egyetemi hallgató jelentkezett az üvegszakosaktól a textilesen át a festőkig, és a jelentkezők fele most pályázott először.

 
Török Csaba Csoki ágy című installációja például egy csokoládéból készített matrac, amelyre egy paplant terített a művész; Szabó Ottó A rövidülő lábú hentes, a Harapófogós és a Menetelő elefánt című szobrai kőből és fémből készültek: az elefánt ormánya mozgatható kilincs, az ember keze harapófogó. Kuzma Éva A divat mondja meg, hogy ki vagy című alkotásán egy fiú és egy lány keringőzik báli ruhában, a fiú nyakában palesztin kendő van. Káldi Júlia nemezből készített farsangi maszkja szintén figyelemfelkeltő munka.
 
 
 

Külön figyelmet érdemelnek a színes, elegáns, díszes és egyben bohókás ékszerek, a kapszula szobrok, szőrmés báli ruhák, valamint húzogatható-tologatható-átalakítható cipők és táskák is.

 
A beérkezett pályamunkákat átválogató és elbíráló zsűri tagja volt Petrányi Zsolt művészettörténész, a Műcsarnok igazgatója, Szoboszlai János művészettörténész, az ACB Galéria egyik főmunkatársa, Rényi András művészettörténész, az ELTE Művészettörténeti Intézet vezetője, Pőcze Attila, a Vintage Galéria vezetője és Kozma Zsolt, a Műértő újságírója.