(MTI) – A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete kezdeményezése nyomán immár tizedik alkalommal szerepelnek közös kiállításon az egyazon esztendőben állami művészeti elismerésben részesült képző- és iparművészek.
 
Péreli Zsuzsa (fotó: Czimbal Gyula MTI)

A szervezők minden szakmai díjazott alkotótól azt kérték, hogy “névjegyszerű” alkotást hozzon a kiállításra, azaz a munkásságára leginkább jellemző művet. Az érdeklődők megtekinthetik a Kossuth-díjas Fajó János és Kovács Péter festőművészek munkáit, a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze díjjal kitüntetett Péreli Zsuzsanna gobelinművész és Tóth József fotóművész alkotásait.

 
A tárlaton a látogatók ízelítőt kaphatnak a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze díjban részesült Csomay Zsófia belsőépítész, Roskó Gábor festőművész és Szilágyi Lenke fotóművész alkotásaiból is, de a Jászai Mari-díjas Bagossy Levente díszlettervező munkái is színesítik a tárlat anyagát.
 
Szigetváry Zsolt (fotó: Földi Imre MTI)

A fotóművészek elismerésére alapított Balogh Rudolf-díj jutalmazottjai között ezúttal Schwanner Endre fotóművész, Szigetváry Zsolt fotóriporter és Zaránd Gyula fotóművész képeit csodálhatja meg a közönség.

 
A hagyományok szerint szerepelnek a bemutatón a Ferenczy Noémi-díjasok is: a kiállításon a Fördős László ötvösművész, Gergely László belsőépítész, Hegyi Ibolya kárpitművész, Kovács Julianna üvegművész, Millei Ilona restaurátor, Nausch Géza ötvösművész, Rátkai Erzsébet díszlettervező, Regős Anna textilművész, Szemereki Teréz keramikusművész, Vargha Balázs tervezőgrafikus, Vida Judit keramikusművész és Zalavári József formatervező által készített munkák láthatók.
 
A Munkácsy Mihály-díjban részesült Baráz Tamás szobrászművész, Bullás József festőművész és a Kis Varsó művészpáros: Gálik András és Havas Bálint képzőművészek mellett Jeszeniczky Ildikó festő-restaurátor, Kiss Ilona grafikus, Kisspál Szabolcs, Lakner Antal és Nagy Csaba képzőművészek, Nagy István festőművész, Sass Valéria szobrász, Szombathy Bálint és Vinczeffy László képzőművész alkotásaiból is ízelítőt kap a publikum.
 
Az állami művészeti díjazottak bemutatója október 5-ig tekinthető meg a XIV. kerületi Olof Palme sétány 1. szám alatti kiállítóhelyen.