Piszkos kéz

Az Eventuell Galéria 10-13 óráig tartó textiles szakmai fórumának célja a textiltervező iparművészek közötti szorosabb és hatékonyabb párbeszéd előmozdítása. A délelőtt során lehetőség nyílik az alkotókat aktuálisan foglalkoztató szakmai kérdések megvitatására, sőt szó lesz a 2009/2010. évi lakástextiltrendekről is.

 
Piszkos kéz címmel nyílt napot tart az IVANKA Studio & Concrete Works. A 10-től 17 óráig zajló programban szerepel vetítés, prezentáció, speciális tárlatvezetés, sőt a vállalkozó kedvűek egy kísérleti labor munkájába is bekapcsolódhatnak. Ölts “játszós ruhát”, és légy egy napra betonkeverő!
 
A Városi tájkép csoport Innováció – Ökohatékonyság – Design kiállításához kapcsolódóan a MOME Auditóriumában 10.30 órától dr. Molnár János tart előadást a BASF képviseletében a márka és Konstantin Grcic közös projektjéről, a műanyagkutatás és a design kapcsolatáról, valamint a műanyagok jövőjéről.
 
Malafor

A forma laboratóriuma címmel mutatkozik be a gdanski székhelyű Malafor. Az alkotópáros rikító színekben pompázó, attraktív formákkal hódító, gyakran meghökkentő tárgyai és bútorai a Lengyel Intézetben tekinthetők meg 18 órától.

 
A formatervezett vécéülőkék gyártására szakosodott dán Pressalit művészeket és formatervezőket kért fel arra, hogy alkossák meg álmaik ideális tárgyát. A Museion Galériában 19 órakor nyíló Álom-vécéülőkék című kiállításon a legváltozatosabb megközelítésben újraértelmezett, hol humoros, hol pedig meghökkentő darabok sorakoznak fel.
 
Álom-vécéülőkék

Az Iparművészeti Múzeumban 17 órakor két tárlat is nyílik. A Magyar formatervezési díj 2008 a szakma legnívósabb versengése nyerteseinek, különdíjasainak, valamint kiemelt pályázóinak munkáiba enged bepillantást, míg a FormaTúra az elmúlt öt esztendőben Magyar formatervezési díjat nyert designerek alkotásait felvonultató vándorkiállítás. A két párhuzamos rendezvény jól mutatja a magyar tárgy- és formakultúra területén jelenleg zajló folyamatokat.

 
Az I.FoT (Italian Fashion on Tour) keretében 20 órától a Guess by Marciano aktuális kollekciója vonul fel az érdeklődők előtt. Helyszín a VAM Design Center.
 
Kritikánk a Design Terminálról:
 
Korábban: