(MTI) – Csütörtökön kelt el 4,6 millió forintért egy míves, XVII-XVIII. századi délnémet intarziás szekrény, és 1,3 millió forintért egy XIX. századi magyar írószekreter. A többi bútor is jó áron ment el, egy nyolc darabos, dúsan faragott dolgozószoba az 1930-as évekből 750 ezerről 1,1 millióig bírta, egy 1840-ből való szalonasztal pedig 750 ezer forintra duplázta kikiáltási árát. Egy osztrák házi oltárt kikiáltási áron, 1,9 millióért vettek meg.
 
A három nap legnagyobb licitemelkedését is a művészeti tárgyak körében regisztrálhatták, Feszty Árpád lovának homlokdíszéért. A XIX. századi, aranyozott rézből készült, magyar érmékkel, köztük két Szent István dénárral, színes üveggel díszített darab a millenniumi ünnepségen Feszty lovát díszítette, 60 ezer forintról indult és félmilliónál is többet, 550 ezer forintot adott érte a kitartó gyűjtő.
A pesti, bécsi, prágai antik ezüst használati és dísztárgyak közül az 1891-es évszámmal és mesterjeggyel ellátott francia kandeláber pár jutott legmagasabbra, 1,8 millió forintért kínálták, és 2,2 millión ütötték le.
 
Federico Barocci: Sírbatétel 

Az első két nap festményanyagából – a régi mesterek, valamint a XIX-XX. századi alkotók munkáiból – nagyon visszafogottan vásároltak. Ami drága volt, az visszamaradt, a százezer forint körüli tételek viszont gazdára találtak. Meglepetésnek számít, hogy nem vitték el Gulácsy Lajos, Rippl-Rónai József, vagy Barcsay Jenő és Gáborjáni Szabó Kálmán festményeit.

 
Néhány jó eredmény azonban kedden és szerdán is született. A XVII. század elejéről származó, védett, Federico Barocci-alkotásért, a monumentális Sírbatételért megadták a 1,5 milliót. A néhány évtizeddel későbbi, Jan Griffier-nek tulajdonított tájképet egy oroszul licitáló gyűjtő szerezte meg, 1,2 millió forintért. Erzsébet királyné és Ferenc József szoborportréját, Zala György alkotását egy osztrák házaspár licitálta 340 ezer forintról 600 ezerig.
 
Skuteczky Döme kislányportréja 650 ezer forintra duplázott, Barabás Miklós Anya gyermekével akvarellje 80 ezerről éppen háromszoros áron, 240 ezerért kelt el, Bihari Sándor karakteres népi életképéért pedig 800 ezer forintról 3,4 millióig versenyeztek. Több elszánt gyűjtő harcolt Irinyi Sándor két olajképéért, az arab lányért és az arab férfiért. Mindkét festmény 600 ezer forintról indult és 1, illetve 3,2 millió forintig szárnyalt. A. Tóth Sándor kubista-expresszionista Kiscserkész című festménye 2,6 millió forintot ért.