A Régizene Fesztivál, mely idén  július 11?17. között zajlik, 30 éves múltra visszatekintő rendezvény, Románia legidősebb, legnagyobb és legrangosabb régizenei eseménye. Előadók legkiválóbbjai fordulnak meg évről évre a fesztiválon, koncertjeikkel felidézve a középkori, reneszánsz és barokk korok szellemiségét. A fesztivál a muzsikusok mellett a képzőművészeknek is ihletet adó eseménysorozat volt a múltban is, hiszen az ideérkezett énekmondókat, zenészeket egy-egy helyi képzőművész által készített emlékplakettel ajándékozták meg a szervezők. Ezt a hagyományt újítja fel és szélesíti ki a Kulturális Központ jelen pályázatával.
 
Pályázni olyan műalkotásokkal lehet, melyek a fesztivál szellemiségéhez igazodnak. A pályázó alkotó felhasználhatja a fesztivál vizuális arculatának elemeit, stílusjegyeit, melyekhez intézményünk hozzáférést biztosít.
 
1. Grafikai részleg:
– Hagyományos, sokszorosított grafikai eljárással készült alkotásokat várnak (bárminemű metszetgrafikát, kolográfiát stb.) Nem fogadnak el digitális nyomatokat.
– Pályázni tus-, akár ceruzarajzokkal lehet, amelyek hűen bemutatják a sokszorosított alkotás végső hatását.
 
2. Egyéb technikák részlege:
– Természetes anyagok felhasználásával készült műalkotások (kerámia kistárgy, fából készült kisplasztika, fém alapanyagú kisplasztika, textília, kő, bőr, esetleg más természetes anyagok újszerű kombinálásával készült bárminemű térplasztika vagy síkban megfogalmazott alkotás).
– Pályázni mintadarabok benyújtásával lehet (nem szükséges végleges anyagból elkészíteni)
– Az anyagokra és eljárásra vonatkozóan kiegészítő leírást kell mellékelni.
 
Tudnivalók:
– Egy pályázó több tervvel is pályázhat.
– A határidőre benyújtott pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el.
– A nyertes pályamunka díja 500 lej.
– A pályázó vegye figyelembe, hogy kb. 50 példány kivitelezésére tervezzen.
– A zsűri által kiválasztott alkotás kivitelezésének és tálalásának költségeit a pályáztató biztosítja. A sokszorosított alkotások előállításának összköltségvetése ne haladja meg a 3000 lejt.
– A pályamunkák végleges, átadásra kész tálalási formájának bemutatása is szükséges (keretezés, talapzat, hátlap, dekoratív doboz stb.).
– Kétdimenziós munka esetében a díjazott pályamunka mérete ne haladja meg a 35 x 25 cm-t.
– Térplasztika esetében a pályamunka legnagyobb kiterjedésű mérete maximum 30 cm-es lehet. A végleges alkotás súlya nem lehet több 1 kg-nál.
 
A tervek leadási határideje: április 15., péntek du. 15 óra.
Eredményhiredetés:  április 20-án, telefonon értesítik a pályázót.
A sokszorosított, jóváhagyott műalkotások leadási határideje: június 15.