fbpx

A Design hét legizgalmasabb hétfői programjai

Re-Design

A tizedik évfolyamához érkező Interieur magazin egy születésnapi kiállítással, a Székfoglalóval ünnepli a kerek évfordulót. A szerkesztőség közel harminc, a designnal eltérő módon foglalkozó szakembert kért fel egy, az elmúlt tíz évben tervezett, designtörténeti szempontból figyelemre méltó szék kiválasztására. A 17 órakor a Pintér Antik és Pintér Sonja Galériában nyíló kiállítást október 8-án, 11 órai kezdettel előadások is kísérik.

 
TransportArt – avagy eljutni Art-ból B-be a címe a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület tárlatának. A közel 30 tárgyból álló vadonatúj kollekció a közlekedés témakörét járja körül. A megnyitó 18 órakor kezdődik a frissen kibővült galériában.
 
Mint arról nemrég beszámoltunk, a Krea Kortárs Művészeti Iskola és a Magis bútorok hazai forgalmazója, a Pointzero egy izgalmas összművészeti projektet valósított meg. A Re-Design, avagy design újratöltve főszereplője a világhírű designer, Jerszy Seymour által tervezett Easy Chair, amelyet az iskola oktatói, művésztanárai egyedi bútorok, attraktív műalkotások formájában keltettek új életre. Megnyitó 18 órakor.
 
Observeur du Design

A francia Observeur du Design pályázat legjobbnak ítélt alkotásaiból rendezett vándorkiállítás 18 órakor nyílik a Francia Intézetben. Akiket vonzanak a progresszív ötletek, a kiemelkedő designtartalom és az innováció, azok számára kihagyhatatlan esemény.

 
A VAM Design Centerben este héttől tekinthető meg a Roham művészeti és kulturális magazin válogatása. A nagyméretű printekből álló grafikai mustra, a Roham Zsongás III. Baranyai András, Dorcsinecz János, Kárpáti Tibor, Mezei Ildikó, Sirály Dóri, Stark Attila, Szabó Balázs, Szántói Krisztián, Szöllősi Géza és mások munkáiból áll össze.
 
Ugyanitt kezdődik 20 órakor az I.FoT (Italian Fashion on Tour) keretében a Patrizia Pepe divatbemutatója.
 
Kritikánk a Design Terminálról:
 
Korábban:
 
 

A rovat további cikkei