fbpx

Kedvezményes képzőművészet

 
A képzőművészet iránt érdeklődő közönség most egy helyen láthatja a Budapesten megjelent művészeti publikációkat, emellett találkozhat a szakma képviselőivel: alkotókkal, szerzőkkel, kritikusokkal. A vásáron több könyvet, folyóiratot kedvezménnyel árulnak majd. Hogy melyik kiadó mekkora engedményt ad, azt nem tudják a szervezők, csak annyit: lesznek kötetetek, amelyekhez a bolti árhoz képest valóban fillérekért lehet majd hozzájutni.
 
– Saját példánkból gondolom, mekkora lehetőség lehet ez a vásár a kiadóknak és az intézményeknek, hogy eladják a hosszú ideje raktáron álló könyveket. Az ilyen kiadványoknál még az is megérheti nekik, ha az eredeti ár töredékéért adnak túl rajtuk. Ugyanakkor lehet, hogy valakinek az otthoni kollekciójából épp az adott mű hiányzik – mondja az Ernst Múzeum munkatársa, Szikra Ágnes, a vásár szervezője.
 
Ami biztos: hogy az Ernst Múzeum minden tizedik látogatója ajándékot kap, és hogy a kiállítóhely saját kiadványai fél áron kaphatók majd a vásáron. Például az egyik legfrissebb, Ornamentika és modernizmus című, magyar-angol nyelvű kötet, amelynek szerzői – többek között – Keserü Katalin, Jankovics Marcell és Barabás Márton.
 
A képzőművészeti albumok, katalógusok, tanulmánykötetek kiadói – például a Corvina és az Enciklopédia – mellett standot kap a Nagymező utcában a Balkon című folyóiratot megjelentető Orpheus, a múzeumok közül a Műcsarnok és a Ludwig, de jön az Írók Boltja, több kis galéria és az Artpool Művészetkutató Központ is. 
 
A vásárlás mellett a közönség előreláthatólag könyvszerzőkkel és olyan művészekkel is találkozhat, akiknek katalógusai a helyszínen kaphatók. Hogy pontosan kiket várnak hétvégére, arra Szikra Ágnes egyelőre nem tudott válaszolni, mivel jelenleg is tárgyalnak erről a Körmendy Galéria vezetőjével.

A rovat további cikkei