Peter van Dongen illusztrációja Gert Jan Posról
 
A Magyar Képregény Szövetség által szervezett kiállítás az év magyar képregényeinek és alkotóinak első számú seregszemléje. Most első alkalommal a műfaj hazai képviselői mellett a nemzetközi mezőny is bemutatkozik. Hollandiából, Finnországból és Észtországból érkeznek olyan elismert és népszerű alkotók, akiknek a fesztivált megelőzően Budapest több galériájában nyílt kiállítása.
   
Megrendezik az első képregénybajnokságot, amelyre magyar és külföldi rajzolók egyaránt nevezhetnek. A többfordulós látványos csata résztvevőinek meghatározott kritériumok alapján, időre kell elkészíteniük rögtönzött munkáikat.
   
Gert Jan Pos, a holland képregények nagykövete segítségével a közönség betekintést nyerhet olyan jövőbeni projektekbe, mint a leghíresebb holland festők (Rembrandt, van Gogh, Bosch) életművéből készülő képregényes biográfia, amely a Rijksmuseummal és az amszterdami Van Gogh Múzeummal együttműködve készül.
   
A változatos kulturális, szakmai és gyermekprogramok mellett – a hagyományokhoz híven – átadják az Alfabéta díjakat is, amelyekkel a Magyar Képregény Szövetség több kategóriában jutalmazza a tavalyi év legjobb alkotásait független szakmai zsűri ajánlása alapján.
   
Zórád Ernő grafikus, képregényrajzoló születésének 100. évfordulója alkalmából a szövetség és az örökösök átadják a Zórád-díjat. A kitüntetést az a magyar művész kapja, aki szakmailag az év legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtotta. A “Zórád 100” kulturális programsorozat menetrendjét szintén a fesztiválon hirdetik ki.
   
A szombati rendezvény a kapcsolódó művészeti ágak több műfajának is teret ad, így a kiállítók között helyet kapnak a rajzfilm, az anime, a fantasy és a sci-fi szerelmeseit, valamint a konzoljátékok megszállottjait váró standok is.