(MTI) – Madrid több a Pradónál – jegyezték meg lapok a hét közepén kezdődött esemény jelentőségéről szólva, kiemelve, hogy immár harmincadik éve rendezik meg a kortárs művészeti vásárt.
    
Carlos Urroz, az ARCO igazgatója szerint nagy a vásárlási kedv, “az emberek ismét úgy gondolják, megengedhetik, hogy vásároljanak”. Ezúttal 26 ország 197 galériája képviselteti magát a spanyol fővárosban, és úgy tűnik, a 2010-es évben jeleskedő kínai vásárlók a kortárs művészet iránt is érdeklődést mutatnak, a távol-keleti ország gyűjtői egyre több kortárs darabot vásárolnak.
    
Fotóművészeti és egyéb modern alkotások, köztük Andy Warhol művei mellett Pablo Picassónak is jut hely Madridban, a spanyol mester több munkájára is lecsaphatnak az érdeklődők.
    
Szakemberek rámutattak, hogy a műkincspiacon egyre jobb eredmények születnek, úgy tűnik, tartósan sikerült kilábalni a 2008-as gazdasági válságból. A világ legnagyobb aukciósháza, a Christie’s a kortárs művek piacán is szép eredményeket ért el tavaly, 718 millió euró értékben adott el ilyen alkotásokat. Ez 147 százalékos növekedés a 2009-es év eredményeihez képest.