Nemesi Attila térplasztikája

(MTI) – Sisa József helyi iparművész elmondta: a fővárosban kétévente rendez hasonló színvonalú és jelentőségű tárlatot a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Ötvösművészeti Szakosztálya. Ám a többi hazai város egyikében sem volt még eddig ilyen tárlat.

 
A jászberényi bemutató előzménye, hogy korábban a szervezet úgy döntött: a biennálék közötti években vidéken tartják meg a magyar ötvösművészet jelenének átfogó keresztmetszetét kirajzoló eseményt.
 
 Muharos Lakos kisplasztikája

“Ma már a vidéki embereket egyre nehezebb feladat elcsábítani egy-egy budapesti tárlatra, ezért mi megpróbáljuk magát a kiállítást elvinni hozzájuk” ? fogalmazott Sisa József.

 
Első alkalommal idén Jászberény adhat otthont a honi kortárs ötvösművészek válogatott remekeit felvonultató, Vastól az ezüstig címet viselő seregszemlének a Jászberényi Nyár rendezvénysorozat keretében ? közölte az esemény helyi ötletgazdája, aki jelezte: a Városi Bíróság épületében maga is tartott már ezt megelőzően önálló kiállítást, melynek sikerét látva jó szívvel ajánlotta e helyszínt a szakosztály figyelmébe.
 
A pénteken nyílt tárlat augusztus 12-ig látogatható a Jászberényi Városi Bíróság emeletén. A kiállításon közel félszáz ötvösművész több száz munkája látható a míves ékszerektől az érméken és kisplasztikákon át egészen a térplasztikákig.