fbpx

Köztéri turisztikai kampány mutatja be Magyarországot Bécsben

 

A Magyarország köztéri galéria elnevezésű program keretében egy hónapon át tizennyolc, fotókkal és magyarázó szöveggel ellátott plakát hívja fel a figyelmet a magyar turisztikai és kulturális örökségre, valamint az ország turisztikai kincseire. A poszterek az osztrák főváros központjában, a Hofburg előtt található Michaelerplatzon láthatóak.
    

A program kapcsolódik a Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját ünneplő Liszt-emlékévhez, és egyben a magyar európai uniós elnökséggel párhuzamosan zajló bécsi rendezvénysorozat egyik záró eseménye is.
    
A szabadtéri kiállítás célja, hogy a megszokott kliséken túlmutatva mutassa be az országot. A galéria bemutatja többek között a budapesti Kisföldalattit, a gödöllői királyi kastélyt és a Sziget fesztivált. A plakátok egyike megismerteti a turistákat az Erzsébet híddal, amely eredeti formájában, 1903-as megépültekor a világ leghosszabb lánchídja volt. Egy másikon arra hívják fel a figyelmet, hogy nemcsak a világhírű párizsi Eiffel-tornyot, de a budapesti Nyugati pályaudvart is Gustav Eiffel tervezte.
    
A „galériát” nemcsak a bécsieknek, hanem a városba látogató külföldi turistáknak is szánják. A turisztikai hivatal várakozásai szerint az egy hónap alatt mintegy hárommillióan láthatják majd a posztereket.

A rovat további cikkei