fbpx

Kudász Gábor Arion fotói Londonban

(MTI) – A londoni magyar intézet és a budapesti Vintage Galéria együttműködése keretében ezúttal Kudász Gábor Arion fotóművész képeit láthatja az érdeklődő közönség május 5-ig.
 
 Kudász Gábor Arion: Otthon
 
Mint azt Kudász Gábor Arion elmondta, 10 nagy méretű, 100×84 centiméteres fotóján „tájképeket” mutat be, vagyis az emberi tevékenységgel véghezvitt pusztítást. A természet és a lakott táj látványát kettéválasztani – szerinte – idejét múlt dolog. Arra törekedett, hogy a szeméttelep például messziről úgy lássék: gejzír füstölög. Ugyanakkor a rendezett kertváros és parkoló kicsit magasabbról – a régi tájképfestészet hagyományait követve – úgy tűnik, mintha szeméttelep lenne. A fotóművész elismeri, hogy pesszimista jövőképet mutat fotóival, de emiatt nem tölti el keserűség, sőt érdekli a látvány. Alapvetően dokumentarista indíttatásúak a képei, de megrendezett helyzetek is keverednek bennük – tette hozzá.
 
Kudász Gábor Arion 31 éves, az Iparművészeti Főiskolán a fotó szakon szerzett diplomát, és ma az utódintézmény, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanársegédje.
 
 Bekötőút
 
A kiállítást Collin Ford ismert brit fotótörténész nyitja meg. Ő lesz a kurátora 2011-ben, az EU magyar elnöksége idején a magyar fotográfia nagyjait bemutató tárlatnak, amelyet a Királyi Akadémián rendeznek meg.

A rovat további cikkei