fbpx

Magyarok vezette torinói dizájnkiállítás

 

Az országok dizájn-ikonjai közül néhány eredetiben is megtekinthető lesz a tárlaton, de a falra és padlóra festett másaik átszövik majd az egész kiállító teret. A tárgyak mellett az érintett országok legkiemelkedőbb animációit is bemutatják a torinói galériában. Nem véletlen az animáció hangsúlyozása: egyrészt ez az, ami a vizualitásra építve széles közönség számára befogadható, másrészt a projektben részt vevő országok tradicionálisan nagyon erős és színvonalas animációkkal rukkolnak elő.

 
 

Magyarországot öt ikonikus tárgy képviseli a Design Casán, amelynek grafikai munkáit Szabó Levente készítette. A magyar formatervezők által megálmodott alkotásokat ábrázoló fal- és padlófreskók a közelmúlt és a jelen dizájntárgyait jelenítik meg. Hazánkat a Wassily szék, a Rubik-kocka, Magyar formatervezési díjas hangfal, repülőgép és egy tojástartó szimbolizálja.

 
Az Artintown Galéria kiállítása a Shaping the Global Design Agenda (Alakítsuk együtt a világ dizájnját!) című szakkonferencia társrendezvénye. A november 6-án és 7-én megrendezendő nemzetközi szimpóziumon arra keresik a választ, hogy globalizálódó világunkban a nemzeti formatervezési politika mekkora és milyen szerepet tölt be a jövő felvirágoztatásában és a jólét alakításában a fejlett és a fejlődő országokban. Téma lesz a dizájn gyakorlati alkalmazása, mint az innováció és a versenyképesség fontos eszköze.
 
Korábban:
 

A rovat további cikkei